Společnost Primus, která má hluboké kořeny ve švédském inženýrství, je celosvětově uznávaným průkopníkem venkovního vaření již od roku 1892.
Od té doby umožnily jejich inovativní výrobky díky vynikající kvalitě a výkonu nespočet expedic: vařič Primus doprovázel Roalda Amundsena, když 14. prosince 1911 jako první člověk dosáhl jižního pólu.
Sir Edmund Hillary a Tenzing Norgay použili vařič Primus na Mount Everestu, když 29. května 1953 vystoupili na vrchol.
To jsou však jen nejznámější z několika průkopnických expedičních dobrodružství, která se v minulosti spoléhala na vařiče Primus. Dodnes v Primusu hledájí lepší a lepší technologie a chytrá řešení pro další dobrodružství.
Za každou z těchto inovací stojí vášeň pro outdoorové aktivity a technické znalosti. Je to také důvod, proč každý vařič je ručně testovaný, než opustí nejmodernější evropský výrobní závod v Estonsku.
Cílem této firmy je zajistit, aby se každý jejich prodaný produkt stal skutečně spolehlivým společníkem na celý život.
více informacíVyrážíte do přírody a nechcete přijít o ten komfort minimálně jednoho teplého jídla denně? Pak jste tu správně, protože u nás v Armedu naleznete všechny druhy vařičů, které jsou na trhu dostupné.
Lihové vařiče se vyznačují velkou skladností a cenovou dostupností. Pokud několikrát za rok vyrážíte na výšlap a chcete si ohřát něco v ešusu, nemusíte si kupovat dražší plynové či benzínové vařiče. Jako palivo do lihového vařiče slouží pevný líh/lihové kostky, které naleznete zde.
Plynový vařič je určen pro vás, kteří pravidelně cestujete mimo civilizaci. Oproti lihovému vařiči nabízí větší komfort při používání. Plynové vařiče jsou efektivnější a ohřejí tak obsah nádoby rychleji než klasické lihové vařiče. Do těchto vařičů se nejčastěji využívají jako palivo láhve se stlačenou směsí propanu a butanu v poměru 30/70. Plynové kartuše zakoupíte zde.
Benzínové vařiče jsou pro opravdové cestovatele. Jejich výhodou je funkčnost v téměř všech klimatických podmínkách. Jejich místem určení jsou zejména expedice do hor. To jsou totiž ty nejnáročnější podmínky pro vaření. Nízký tlak a nízká teplota.